5 populære nettbutikker

5 populære nettbutikker

Nordmenn sine handlevaner på nett varierer over tid. Men noen av de vanligste stedene nordmenn velger for å gjøre sine nettkjøp er Komplett, eBay, Apple, CDON og Zalando. Det er mange andre nettbutikker som også benyttes svært mye, men dette er de aller mest populære for nordmenn i dag.

De siste årene har netthandel økt i en enorm fart og er i ferd med å ta over for handel i fysiske butikker. Mange synes det er nydelig å kunne sitte i fred og ro foran datamaskinen og bestemme hva de ønsker å kjøpe. Noen mener at dette er en trist utvikling da man mister flere og flere lokale butikker, mens andre synes denne utviklingen er en stor lettelse. Da kan man slippe å løpe rundt fra butikk til butikk for å finne det man trenger, og kan i stedet taste inn noen enkle søkeord på Google og få listet ut alle nettbutikkene som fører dette produktet.

Komplett

Høyest på lista av populære nettbutikker for nordmenn er Komplett. Komplett oppstod opprinnelig som et nettsted for salg av datautstyr hvor de også kunne tilby å bygge datamaskiner eller selge deg byggesett. Dette ble enormt populært veldig raskt, og utviklet seg til en nettbutikk der alle teknisk interesserte valgte turen innom hvis det var noe de trengte. Det var ofte ganske billig, og du fikk godt utvalg av datautstyr. Etterhvert som nettstedet vokste, har de senere også utvidet vareutvalget og selger nå varer innenfor et stort utvalg av kategorier. Noen oppkjøp gjør varespekteret enda bredere innenfor merkenavn som nå er en del av Komplett. Komplett har ikke gitt slipp på sin opprinnelige ide, og tilbyr fortsatt PC-er som de bygger selv.

EBay

Nummer to på lista av nordmenns mest populære nettbutikker er eBay. Ebay var i utgangspunktet et markedet for bruktsalg og for nettauksjoner som ble enormt populært, noe som gjorde at de utviklet sitt eget sikre betalingsopplegg for nettstedet, som senere er skilt ut til PayPal. Ved å tilpasse seg markedets endringer, har eBay etterhvert endret seg til å bli en nettbutikk for nye produkter, i tillegg til at man fortsatt kan kjøpe brukte produkter eller auksjonere bort produkter på nettstedet. Ved å la folk bygge opp sine egne produktspekter eller selge via dropshipping, har de opparbeidet et enormt vareutvalg.

Apple

Selv om iPhone og iPad har mistet noe av sin popularitet etter hvert som andre produkter er blitt like bra eller bedre, så er Apple en av de mest besøkte nettbutikkene. Nordmenn handler som aldri før på Apple sine nettsider både for å skaffe seg de siste produktene fra denne amerikanske giganten, eller for å oppdatere det utstyret de allerede har.

CDON

CDON har også utviklet seg langt siden oppstarten hvor de i hovedsak kunne tilby CD-er, DVD-er og spill. De har etterhvert blitt en nettbutikk som tilbyr alt som selger. Her finner man alt fra barneleker til skjønnhetsprodukter. De har selvfølgelig fortsatt å selge musikk og filmer, men spekteret har vokst langt utover det. Denne nettbutikken har også eierskap i flere andre kjente nettbutikker.

Zalando

Zalando er blitt en av de mest brukte nettbutikkene for salg av klær, sko og accessories. Her finner nordmenn hver dag frem til klær og sko for alle anledninger. De kan tilby alt det siste som er spennende på markedet. De har et stort utvalg slik at alle finner et eller annet de liker, og ikke klarer å logge av uten å kjøpe noe.

På grunn av raske og effektive løsninger for å levere produkter over hele verden er nordmenns mest populære nettbutikker i mindre grad styrt av om butikkene er norske eller ikke. Utenom Komplett, er alle disse nettbutikkene utenlandske. Det er blitt mindre og mindre komplisert å handle i utlandet, og dette blir dermed også valget til de fleste som handler på nett.


Comments are closed.