Bruk forbrukslån-kalkulator for å refinansiere

Bruk forbrukslån-kalkulator for å refinansiere

Samle dyre smålån til et større

Gjeldsfinansiering uten sikkerhet er i all hovedsak for de som ønsker å samle flere mindre lån og kredittgjeld fra flere långivere til et større lån for å få bedre vilkår og rente på totalbeløpet. Du kan selv velge om du vil søke om lån for å kun dekke andre utgifter eller søke om lån for å dekke annen gjeld samt litt ekstra til noe du ønsker å bruke penger på.
Det er veldig lett å spare penger på å samle all kredittgjeld til et større lån hos en av våre anbefalte lånetilbydere.

Et godt tips er å bruke forbrukslån kalkulator for å finne det beste lånet for refinansiering.

Samle lån

Når du vil samle lån og dyr kredittgjeld, er det viktig å først finne ut hvor mye penger du har behov for å låne. Da er det viktig å regne ut nøyaktig hvilke lån og kredittkort du har per dags dato og finne ut summen av disse regnet sammen.
Du kan låne opp til 500 000 kroner uten sikkerhet for å dekke dyre kredittkort og smågjeld. Noen banker krever at du oppgir hva pengene skal brukes til, men andre banker trenger man ikke det. Det kan være en fordel å oppgi hva pengene skal brukes til, og om det er for å dekke eksisterende gjeld kan dette peke positivt for din lånesøknad. Da vil bankene se at lånet ikke skal legges til eksisterende gjeld, men dekke denne.

Sammenligne lån

Om du skal søke lån for å dekke inn eksisterende gjeld er det svært viktig at du sammenligner de ulike lånetilbudene der ute. Det er viktig at man velger det lånet som passer best til ditt behov. Du søker om et forbrukslån for å dekke dyr gjeld og redusere dine månedlige kostnader, men hva det koster deg på lang sikt spiller også en rolle. Det er lett å tenkte kortsiktig å bare betale den månedlige utgiften lånet koster deg, men det er like viktig å se på hva totalkostnaden blir på.
De kan være hensiktsmessig å ta en ny runde med bankene allerede etter 1 år for å redusere kostnadene ytterligere. Kanskje det er noen som kan tilby en bedre langsiktig løsning for ditt behov.

Søke om gjeldsfinansiering

Det å søke om å lån for å dekke eksisterende gjeld er alltid gratis og uforpliktende. Man har ikke godtatt lånet før man faktisk signerer på tilbudet man har fått fra bankene. Dette kan gjøres enten via BankID eller man kan signere på papir og skanne inn å sende papirene over epost.

Vanskelig å få lån

Har du dårlig kreditthistorikk eller eksisterende betalingsanmerkninger så begrenser det dine muligheter for å få lån betraktelig. Bankene velger ofte rente ut ifra din økonomiske situasjon og hvor mye du skal låne. Jo bedre økonomi du har jo lavere rente vil du få.
Har du betalingsanmerkning så må du kvitte deg med denne før du kan få lån. Det finnes noen banker som tilbyr lån om du har betalingsanmerkning, men disse krever ofte sikkerhet i eiendeler.

Lånefinansiering er en måte å få orden i sin private økonomi

Den viktigste og beste grunnen til å søke om lånefinansiering er naturligvis at man får en bedre orden på sin private økonomi. Kanskje har du tat for mange dyre lån og kredittkort og merker at det er vansjelig å få økonomien til å gå rundt hver måned. I forbundelse med søknad om gjeldsfinansiering, er det smart å lage et budsjett slik at dun økonomi blir sunn og bærekraftig på sikt.
Trenger du hjelp til å sette opp et budsjett så har vi laget en egen artikkel på dette her:

Gjeldsordning

Mange forveksler begrepene lånefinansiering og gjeldsordning. Det er viktig å understreke at det er to forskjellige ting. Lånefinansiering betyr at du først prøver å løse den økonomiske situasjonen uten spesielle økonomiske tiltak. Du vil da ha ansvar for din økonomi, og vil løse dyre kredittgjeld og lån til å påvirke din økonomi til det bedre. Lånefinansiering gjøres vanligvis i form av forbrukslån uten sikkerhet.

I motsetning til lånefinansiering, er gjeldsordning en prosess som i praksis betyr at du er i en slik økonomisk trøbbel at du ikke engang kan bruke ta opp et lån uten sikkerhet og ingen mulighet til å løse situasjonen på egen hånd. Søknad om lånefinansiering er en mentalt krevende prosess, og det er alltid nødvendig at du har gjort alt du kan for å gjøre deg selv løse situasjonen, før det enda er noen ide å søke om gjeldsordning. Gjeldsordning gir også økonomiske konsekvenser for en rekke år som betyr at din egen økonomi innskrenkes betraktelig.


Comments are closed.